Nyomdai kivitelezés, Szitanyomtatás, Ofszetnyomtatás és Digitális nyomtatás /

Címkétől a pólón át a plakátig

Nyomdai kivitelezés

Grafikai tervezésen, nyomdai előkészítésen és a kiadványszerkesztésen kívül a nyomdai kivitelezésben is többféle megoldást kínálunk, legyen az szita, ofszet, vagy digitális. Kis és nagy példányszámú anyagait is legyártatjuk. Nyomdai partnereink segítségével vállaljuk névjegykártya, leporelló, levélpapír, boríték, mappa, termékkatalógus, plakát, szórólap, képeslap, hírlevél, bemutató sablon, közterületi plakát, molinó, katalógus, szóróanyag, magazin, könyv, kreatív marketing anyag, póló, egyedi ajándéktárgy kivitelezését, így egy helyen készülhet anyagai tervezési és gyártási része. Segítünk a teljes kivitelezésben az ötlettől a termék elkészítéséig!

Gutenberg-nyomda

A kezdetek

A nyomtatás dokumentumok sokszorosítására szolgáló eljárás. Elterjedése a reneszánsz korban kezdődött a Gutenberg-féle nyomdapréssel, az évszázadok során sok eltérő nyomtatási eljárás fejlődött ki.

Szitanyomtatás szita

Szitanyomtatás

Kis pédányszámú, egyedi, exkluzív valamint speciális anyagokra történő — pendrive, póló, műanyag, speciális papír, textilszövet, reklám- és ajándéktárgy — nyomtatásának a lehető legmegfelelőbb megoldása.

Ofszetnyomtatás ofszetnyomógép

Ofszetnyomtatás

Ez a legelterjedtebb technológia. Nagy példányszámú, nagy terjedelmű, igényes művészi- és reklámkiadványok valamint a digitális nyomtatásnál nem használható papírokra történő nyomtatásnál ajánlott megoldás.

Digitális nyomtatás Digitális nyomdagép

Digitális nyomtatás

A digitális nyomtatás technológiája kiválóan alkalmas egy, vagy többszínes nyomtatásra, sőt ma már próbanyomatnak is alkalmas mielőtt beindulna a nagyobb mennyiség nyomtatása.

Szitanyomtatás

A nyomóforma különböző sűrűségű szitaszövet, melynél fényképészeti úton vagy sablonok használatával alakítják ki a nyomó elemeket. Itt is rákelt használnak, amivel a festéket végighúzzák a szitán, ami bizonyos helyeken átengedi a festéket, máshol pedig nem.

Ofszetnyomtatás

Manapság ez a legelterjedtebb technológia. Nyomóformája egy 0,1 - 0,5 mm vastag alumíniumlemez, melynek egyik oldalán elektrolízissel oxidréteget alakítanak ki. E réteg igen kemény és kopásálló. Az oxidréteg nagyon kis méretű hexagonális (hatszögletű) cellákká áll össze, közepükön egy póruscsatornával. Majd erre fényérzékeny réteget visznek fel. Ez az anyag képezi később a zsírszerető (oleofil) nyomóelemeket, melyeket formakészítés során erős UV-fénnyel, újabban lézerrel alakítanak ki, a felesleges réteganyagot pedig lemossák. A fényérzékeny réteg lehet pozitív és negatív működésű. Konzerválásához gumiarábikumot használnak, ami az alumínium-oxid pórusaiba beivódik, ily módon őrizve meg vízszerető (hidrofil) tulajdonságát. A forma egy gumiréteggel bevont közvetítő hengerrel érintkezik, majd erről kerül a festék a papírra. Ezért nevezzük közvetett eljárásnak.

Digitális nyomtatás

A digitális nyomtatás technológiája a mai ismert formában kiválóan alkalmas egy, vagy többszínes nyomtatásra, prospektusok, szórólapok, vagy nagyobb példányszámú levelek, tájékoztatók létrehozására. Ezek a készülékek általában vagy fekete színnel, vagy négy színnel dolgoznak, ám így is kitűnő minőséget produkálnak. Többek között kereskedelmi jellegű kiadványok, a postaládánkban landoló anyagok, a színház-, és mozijegyek, de például a banki egyenlegértesítők is a digitális nyomtatás technológiája alapján készülnek el. A digitális nyomtatás akkor is remek választásnak bizonyul, ha megrendelőként csak egyetlen példányt szeretnénk látni, hogy az esetleges változtatásokat eszközölhessük, mielőtt még beindulna a nagyobb mennyiség nyomtatása.
S hogy milyen területen használhatja még ki a digitális nyomtatás által kínált előnyöket? Lássunk még néhányat a fentiekben felsoroltakon kívül! Önátírós ügyviteli nyomtatvány, étlap, CD-borító, vásárlási utalvány, pályázati anyag, műszaki leírás, használati utasítás, névjegykártya, kártyanaptár, meghívó, előadások bemutató anyaga, marketing célú prospektus, oktatási anyag tanfolyamok részére mind-mind előállíthatóak az említett technológia alkalmazásával.

Kérjen árajánlatot vagy probléma felmerülése esetén kérje szaktanácsunkat!